Racisme a la casa reial britànica?

16 views

Els ducs de Sussex s’obren al públic i confessen perquè van decidir allunyar-se de la casa reial en una entrevista amb Oprah Winfrey

El gener de 2020, els ducs de Sussex van anunciar la seva intenció d’abandonar el paper que ocupaven en la família reial britànica i van tornar-se inndependents econòmicament. Tot va ocórrer a partir de la primavera de 2020 on Harry, Meghan i el seu fill Archie van deixar de tenir títol d’altesa reial, per tant, també deixaren de ser finançats econòmicament per la corona. És per això que el príncep Harry no tornarà a exercir les seves funcions reials, això es va anunciar fa molt poc temps, el 19 de febrer de 2021. 

El 7 de març es va emetre la entrevista dels ducs amb la Oprah Winfrey via CBS. A l’inici només parlava la Meghan, més tard es va incorporar el príncep Harry. Primerament, ella va explicar les seves preocupacions i sensacions al casar-se i quedar-se embarassada.  

Meghan va esmentar unes conversacions que havia tingut amb alguns membres de la familia, van parlar de les seves angoixes sobre el possible color de pell del seu proper fill, davant la situació ella va tatxar aquest comentari de racista. Quan la Meghan va explicar aquest tema amb la família, la resposta que va rebre era que tots, els de la casa reial, rebien comentaris maleducats i grollers sempre, el que era ja considerat una cosa normal. Finalment ella va voler resaltar que groller i racista no és el mateix. 

A la entrevista es va parlar dels pensament suicides de la Meghan al trobar-se en aquell ambient tòxic, d’on després va intentar buscar recolzament i ajuda dins la família reial, el qual no va rebre ja que no era una treballadora de la casa reial. També es va parlar de la por de que la història de la Lady Di es tornés a repetir. 

Un moment impactant va ser quan es va saber que el fill dels ducs de Sussex no rebrien un títol, cosa que faria que el seu fill, Archie, no rebés seguretat. La preocupació de Meghan pel seu fill va augmentar molt i el seu marit va demanar la possibilitat de deixar-li la seguretat al príncep Harry al seu fill, Archie.

Un tema esperat va ser quan la Meghan va mencionar a la reina, pero d’ella només va poder dir coses bones, ella diu que es va portar molt acollidora i càlida, en definitiva, que era meravellosa. Però en canvi quan el príncep Harry va parlar de la seva relació amb el seu pare, el príncep Carlos,  o el seu germà, el príncep William que no va transmetre tantes bones vibracions. Amb el seu germà estaven distancias desde finals de 2019, encara que havien passat per molts moments durs junts ara la seva relació no era la mateixa.  

Actualment estan vivint a Montecito (California), Estats Units, en una mansió a la vora de la platja, en la qual ells narren que estan intentant viure la seva vida com persones normals, anant a passejar amb els gossos o anant a la platja. També van decidir donar una gran noticia, i es que estan en procés d’augmentar la família, més concretament, estan esperant una nena. Els dos diuen que ara són feliços i que tot el que ha passat ha valgut la pena per poder arribar a on son ara, la història amb el príncep ha pogut tenir un final feliç. 

Per: Mireia Queralt, Siga Bagués, María Sola, Andrea Ferran

Redactors juniors

close

El més recent