Ens queda molt camí per pedalar

/
68 views

En els darrers dies l’escola l’Espiga de Lleida ha iniciat una campanya per promoure l’ús de la bicicleta entre els més joves. Aquesta escola es troba als afores de la ciutat per la qual cosa els nens i les nenes acostumen a anar-hi amb autocar. L’AMPA ha proposat que un dia a la setmana l’alumnat hi vagi amb bicicleta. 

Aquest projecte és una molt bona idea, ja que promou l’ús de transport sostenible juntament amb un estil de vida més saludable. A més, aprofita els nous carrils bici que s’han fet a la ciutat recentment. 

Des del nostre punt de vista creiem que s’hauria d’adoptar a la resta d’escoles i instituts del territori pels motius esmentats anteriorment. Tanmateix no tot són avantatges, un punt en contra és el perill que els joves pateixin un accident a causa de la velocitat a la que van els vehicles als afores del municipi i al trànsit dins de la ciutat, que és major en les hores d’entrada i sortida dels centres educatius.  

En cas que aquesta iniciativa es dugui a terme en altres institucions, s’haurien d’habilitar zones segures per estacionar bicicletes, cosa que podria ser un problema. També, comportaria que hi hagués més agents controlant el trànsit durant les hores puntes. A més, pares voluntaris i monitors haurien d’acompanyar als més petits per evitar situacions de risc.

En els darrers mesos, la ciutat de Lleida ha introduït transport públic híbrid, ha limitat la velocitat dels vehicles a 30 km/h i ha creat més carrils bici. Cada cop som una ciutat més verda. Altrament, si ens comparem amb altres ciutats europees com Berlín i Copenhaguen, encara ens queda molt camí per pedalar.  

En conclusió, recolzem aquesta idea pels valors que fomenta, a condició que es portin a terme les mesures de seguretat citades anteriorment per assegurar la integritat física de tothom. Així que ja sabeu, lleidatanes i lleidatans, la ciutat necessita de la vostra col·laboració. A pedalar!

Authors

, ,
close

El més recent