Els alumnes de 3r d'ESO C amb l'escriptor i professor Emili Bayo.

Ens visita l’Emili Bayo

/
47 views

El 8 d’abril l’Emili Bayo va fer unes xerrades a tots els tercers d’ESO sobre la seva novel·la Premonicions i sobre literatura en general.  Per a l’Emili la literatura és una gran mentida i alhora una gran veritat, ja que les obres literàries se serveixen de mentides, d’històries inventades però ens ajuden a entendre la realitat, a descobrir la vida. Ens va posar l’exemple que si els habitants d’un futur llunyà trobessin enterrada una novel·la, aquesta els ajudaria a comprendre la nostra societat i el món en què vivim.

També ens va explicar com la literatura pot arribar a ser essencial en la vida d’una persona ja que totes les obres tenen un significat especial i únic, en el cas de la seva novel·la Premonicions va ser un regal per al seu fill en el seu 13è aniversari. Amb aquest llibre li volia transmetre que ha de ser com ell creu que ha de ser. Ens va impressionar la història familiar oculta darrere el llibre.

L’escriptor Emili Bayo durant la seva explicaicó als alumnes de 3r d’ESO.

A més a més, els seus inicis en la literatura i l’escriptura ens van semblar curiosos, ja que tot havia començat amb un joc. Quan ell anava a l’institut havia de fer 45 minuts de camí i en aquest trajecte s’inventava el final d’un dels contes d’Edgar Allan Poe que havia llegit la nit anterior. Aquest joc infantil va determinar el seu futur com a escriptor. Amb això, ens va fer veure que la literatura és tot un món per descobrir, més interessant del que ens pensem.

Ens va sorprendre la seva gran personalitat: és un home proper que s’expressa obertament. Nosaltres ens imaginàvem que era una persona més seriosa. I així va ser com el que ens pensàvem que seria una xerrada avorrida, va resultar ser molt entretinguda i ens hagués agradat que s’allargués més estona.


Per: Noa-Yi Abella, Paula Álferez, Pau Biosca i Hèctor Tejel
3r ESO C

Redactors juniors

close

El més recent