Jacint Llauradó: “L’IB és una proposta educativa que abraça les idees que jo ja tenia sobre el que crec que és l’ensenyament”

28 views

Jacint Llauradó, professor de Filosofia i Teoria de Coneixement a més de coordinador del Batxillerat Internacional a l’institut Josep Lladonosa, ens explica la seva experiència com a professor d’aquesta particular modalitat de batxillerat i ens brinda l’oportunitat de saber més sobre la seva opinió entorn l’IB.

Què vas estudiar? Què et va impulsar a estudiar aquesta carrera?

Vaig estudiar Filosofia i Lletres a l’Autònoma. En un principi no tenia intenció de fer cap carrera semblant a Filosofia, de fet estava pensant en fer una carrera de l’àmbit de les ciències, però en últim moment em va semblar més pertinent la Filosofia; potser perquè se m’obria un ampli ventall de reflexió que em semblava més interessant en aquell moment que la Física. 

Hauries fet l’IB si haguessis tingut l’oportunitat quan feies Batxillerat?

De totes totes, penso que és una proposta educativa molt interessant que, de fet, abraça moltes de les idees que jo ja tenia entorn el que crec que és l’ensenyament.

Què és el que més et va cridar l’atenció de l’IB?

La primera cosa és la filosofia competencial de fons i també el fet que l’alumnat s’ha d’avaluar no per allò que diu que sap sinó pel que és capaç de posar en pràctica a partir del que sap, penso que és el secret de l’educació. En segon lloc, permet que nosaltres com a centre tinguem l’oportunitat de brindar diversitat en el batxillerat, molt interessant per a certs alumnes que tenen la necessitat de fer les coses de manera diferent.

“un alumne s’ha d’avaluar no per allò que diu que sap sinó pel que és capaç de posar en pràctica a partir del que sap”

Quines diferències notes entre els alumnes de l’IB i els del batxillerat nacional? 

La motivació. Els alumnes de l’IB disposen d’un plus de motivació que és un dels elements primordials a l’hora de voler aprendre. 

“M’agrada el fet de poder explorar una part de la meva vocació de docent d’una manera que no havia trobat abans d’entrar a l’IB”

Quin aspecte de l’IB canviaries?

TdC és una assignatura que s’avalua d’una manera massa exigent per a alumnes de la vostra edat, aquest aspecte em sembla que no acaba d’estar dins dels paràmetres que crec que són raonables. De la mateixa manera que passa amb la monografia, s’hi inverteixen molt esforços per 3 punts, com a molt, de 45.

Doncs bé, aquesta era l’última pregunta. Moltíssimes gràcies per concedir-nos aquesta entrevista.

Redactors juniors

close

El més recent