/

Coneixem el talent artístic de la Júlia Nieto

Júlia Nieto: “Jo crec que ho aconseguiré, tinc l’esperança”

Fet per: Maria Morcillo, Martí Burgués, Laia Sangrà i Lara Romero

La Júlia Nieto, alumna de l’Institut Josep Lladonosa, està cursant 4t d’ESO. És una gran apassionada del món i l’art japonès, principalment l’anime i el manga. Té un gran talent dibuixant.

La cita de “Jo crec que ho aconseguiré, tinc l’esperança” es refereix al seu futur artístic al qual es vol dedicar. 

L’entrevista que hem proposat té l’objectiu de mostrar quines són les seves inquietuds, aficions i la seva visió del camp artístic.

  • Sabem que estàs fent 4t d’ESO. Quines matèries et motiven més? Què destacaries del teu pas per l’institut?

Llengua castellana i matemàtiques. La primera és una assignatura que m’interessa perquè la professora explica bé i fa les classes interessants.

Del meu pas per l’institut destacaria  que una amiga meva i jo hem dissenyat la dessuadora de 4t d’ESO amb un codi de barres. Estic molt contenta perquè ha sigut la que han escollit per imprimir a la peça de roba que tot l’alumnat de 4t podrà dur posada.

  • Quines són les teves inquietuds i aficions com a noia de 15 anys?

M’inquieta bastant que després del batxillerat artístic no es parla massa sobre el futur que ens espera. Habitualment està enfocat a Belles Arts però jo estic més interessada en la il·lustració. A casa els meus pares em recolzen i m’ajuden a buscar informació. Estan molt orgullosos de què tingui tan clar que vulgui fer el batxillerat artístic. D’altra banda també volen que conegui totes les opcions i no tanqui les meves portes.

  • Quan va començar la teva passió per la cultura japonesa? Ens podries recomanar alguna artista o obra d’aquest país?

Sempre m’ha apassionat. De petita mirava El detectiu Conan i Bola de Drac per TV3. Més endavant començava a mirar-ho en versió original. Llavors es veia com una sèrie, no com un simple dibuix animat. Vaig començar a comprar posters i a comentar-ho amb les amigues o família. Si  hagués de recomanar algun anime i artista, serien One Piece i el seu creador, Eiichiro Oda.

  • Hem sabut que la Laia López és la teva font d’inspiració. Què destacaries personalment i professional d’ella?

La Laia López és una artista barcelonina que il·lustra llibres, dissenya portades i crea pòsters, per exemple, el cartell del Saló del Manga del 2021. Els seus dibuixos em motiven a seguir amb la meva afició i són un referent per seguir al seu camí, és a dir,  em serveixen d’inspiració. Fa uns dies vaig anar a la Japan Weekend i la vaig conèixer. Vaig poder-li regalar un dibuix dels personatges d’un dels seus llibres i abraçar-la.

  • Sabem que també estudies música i que toques algun instrument. Dins del món artístic, quin vessant prefereixes, la música o el dibuix? Per què?

El dibuix. M’agrada escoltar música però, en estar tant temps al Conservatori, l’he avorrit a l’hora de tocar perquè ja m’he cansat. Ja no em vull dedicar a la música. Molts cops m’he plantejat deixar-la, però em fa pena perquè porto deu anys al Conservatori i, a més a més, aquest any he començat a tocar un segon instrument, el piano. De moment vaig fent, i si em va malament en els estudis, llavors sí que ho deixaré.

  • Quines tècniques utilitzes per fer les teves il·lustracions? D’on les has après?

Abans feia servir uns retoladors anomenats Copic i feia els meus dibuixos a paper però després, suposo que perquè la Laia López ho feia, vaig provar l’art digital. Per l’aniversari em van regalar una tableta, ho vaig provar, em va agradar i em vaig crear un compte d’Instagram. Vaig anar fent i vaig anar millorant. Vaig a l’Ermengol (escola d’art i dibuix), on ara estic fent un curs de còmics, però el meu estil de dibuixar i l’aprendre l’art digital ho he après pel meu compte amb ajuda de diversos tutorials. 

  • Tens algun projecte artístic en ment immediat?

No és immediat, però tinc uns propis personatges originals i vaig pensant en la seva història. Tinc un paper on vaig poc a poc apuntant idees i les vaig comentant amb les meves amigues. Podria utilitzar la meva història per a fer el TdR, semblant a com ho va fer una cosina meva. 

  • Ara mateix l’art el consideres una afició? T’agradaria dedicar-t’hi professionalment en un futur?

Ara està sent una afició però jo vull dedicar-m’hi professionalment. Ja estic buscant el lloc per a fer el batxillerat artístic que, tot i que poden dir que hi ha menys sortides, és la modalitat de batxillerat que realment m’agrada.. 

Aquest és el compte d’Instagram de la Júlia: juliart_4

 i  alguns dels seus dibuixos, incloent els seus personatges:

Redactors Juniors

, , ,
close