/

La salut mental a l’empresa

La salut mental inclou el benestar emocional i psicològic, afecta el nostre pensament i a la manera com enfrontem determinades situacions. Com afecta aquesta a l’àmbit empresarial?

Per: Irune Vela, Lara Romero, Nicole Prousel, Laura Pisa i Ainhoa Lapera

Fins ara la salut mental havia estat un tabú en la nostra societat, però sembla que al llarg de la pandèmia ha adquirit un paper important entre la població i és que els casos d’ansietat i depressió van augmentar en un 25% durant el moment de major impacte de la COVID. Aquests problemes s’han convertit en una de les causes principals de baixa laboral a Europa. Afecten un 22% de la població ocupada i a Espanya, un de cada dos treballadors assenyala que estan directament relacionats amb la feina. L’any 2021, InfoJobs va publicar un informe sobre la salut mental i els seus beneficis laborals on es mostrava que el 27% dels treballadors havien patit un problema de salut mental, i que un terç d’ells va haver de tractar-lo amb ajuda professional tot i ser de severitat mitjana (53%) o lleu (33%).

Durant els últims quinze anys les malalties relacionades amb el treball com els trastorns musculoesquelètics han augmentat un 35%  en les dones i un 40% en els homes, i els trastorns mentals un 25% en homes i  més del 40% en les dones. L’ansietat i l’estrès laboral han estat factors desencadenants d’aquestes.

La funció del departament de Recursos Humans de qualsevol organització és entre d’altres, la d’assessorar i ajudar els empleats de manera individual, fer que es trobin còmodes a l’empresa, però molts d’ells no han estat formats com a psicòlegs o psiquiatres.

Tenint en compte que un 60% dels treballadors veu la seva salut mental afectada pel seu càrrec a la feina, en Espanya, l’assistència i aspectes legals de caràcter psicològic està molt endarrerida: només quatre de cada deu empreses es preocupen i duen a terme algun tipus de protocol de suport als afectats, malgrat que l’estigma social encara és molt present.

La mesura que han adoptat les organitzacions per prevenir i tractar les malalties mentals és la de facilitar l’accés a serveis de salut mental (psicòlegs, cursos d’autogestió…) i, ara, amb la situació pandèmica, també s’ha ofert flexibilitat horària. També, la llei s’ha proposat fer un seguiment de les empreses i així garantir que aquestes compleixen amb els requisits legals que concerneixen la salut física i mental dels treballadors.

Però davant d’aquestes dades, ens trobem, per altra banda, que la demanda de velocitat i immediatesa en els serveis que s’ofereixen ha crescut amb l’auge de les noves tecnologies. Cada dia més les empreses busquen reduir els seus temps de producció o espera per a complaure els impacients clients. Com és el cas dels supermercats “fantasma”, establiments on qui fa la compra és l’empleat que després l’ha de fer arribar al comprador en un temps límit de 10 minuts. Segons els responsables d’aquestes cadenes la pressió que els treballadors reben és estimulant, i l’anomenen adrenalina positiva

Però que hi ha realment darrere d’aquesta forma de motivació? Amaga, potser, unes pràctiques de treball que amenacen la salut mental dels seus treballadors? 

Redactors Juniors

, , , ,
close