L’horrible maltractament animal

Per Ainhoa Lapera, Carla Monedero, Arnau Plana y Andrés López

El maltractament animal ha esdevingut un tema candent en les xarxes. Ara que les imatges de violència animal arriben als nostres “feeds” som més conscients del cruels que podem ser els humans. Fins i tot si moltes vegades poden romandre en la nostra consciència per la seva gravetat, sens dubte fan la tasca de sensibilització i ens fan veure la gravetat d’aquests. Tots podem corroborar en què la violència cap als nostres companys de vida és menyspreable. Però, els precursors han de ser castigats? Si la resposta és afirmativa, en quina mesura? El debat ha sacsejat més que les xarxes socials.

Fins fa poc, a Espanya, el maltractament animal està penat amb un any i tres mesos de presó. Actualment, el govern l’ha augmentat fins als 2 anys, però només si s’ha assassinat a l’animal voluntàriament. A més, ara també inclou els vertebrats salvatges (abans, només comprenia els animals domèstics). Encara amb aquestes millores, la directora de l’Observatori de Justícia i Defensa Animal considera que també s’hauria d’incloure l’abandonament animal.

Les xifres són alarmants, ja que segons dades oficials, el 2020 es van abandonar almenys 258.000 animals. La gent no coneix la responsabilitat que comporta tenir un animal domèstic i quan se n’adonen ja ho han comprat. Creure que un animal és una joguina o un divertiment per als teus fills és una idea que porta a abandonar milers d’animals a l’any. Conscienciar la gent sobre allò que comporta un animal, i si no s’aconsegueix per una via educativa haurà d’anar per una via penal, és primordial per evitar d’arrel l’abandó.

Els animals, com a éssers vius i igual que els éssers humans, tenen drets que no es poden violar. Nosaltres considerem que la vida animal hauria de posar-se en valor, ja que senten de la mateixa manera que els humans. Per a demostrar això, la legislació hauria de ser més estricta.

Redactors Juniors

, ,
close